Ferrari rijden in Maranello, Italië

Met Celebrations Autoverhuur hoeft het niet bij dromen te blijven.

De rit van je leven

U vliegt vanaf Amsterdam naar Bologna, Italië.
Van daaruit gaat u naar uw hotel. In het hart van het Ferraridorp met prachtig uitzicht over de Ferrarifabriek. 
Inclusief ontbijt, gratis parkeren en Wifi.

De Ferrari’s in Maranello staan geheel tot uw beschikking.
Na een korte instructie gaat u samen met een begeleider de weg op.
Genieten van alles wat het merk Ferrari met zich mee brengt.
Het prachtige design van de auto’s waarvan je voelt dat je vastgezogen wordt aan het wegdek, de acceleratie,
en niet te vergeten het schitterende geluid van die fenomenale motors. Kortom, de klasse straalt ervan af. 

Reis naar Maranello, Italië

  • Prijs van de reis is geheel afhankelijk van de wensen en op maat gemaakt.
  • Vlucht, aantal nachten hotel, rijden Ferrari, etc.

Prijzen Ferrari huren in Maranello, Italië via Celebrations Autoverhuur

Let op, onderstaande type auto’s veranderen regelmatig. Op aanvraag.
(Onderstaande prijzen zijn een indicatie. In Maranello zelf betaald u doorgaans € 10,- tot € 30,- meer voor de rit)

  15 min 20 min 30 min 1 uur
California  T (560 PK)   €135,- €185,- €275,- €460,-
Portofino (600 PK) €155,- €200,- €300,- €500,-
Lamb. Huracan (610 PK) €185,- €245,- €350,- €630,-
488 Spider (670 PK) €185,- €245,- €350,- €630,-
GTC4 Lusso V12 (690 PK) €185,- €245,- €350,- €630,-
488 Pista (720 PK) €235,- €320,- €455,- €825,-

Overige kosten

Bij een rit van 60 minuten kunt u ook kiezen voor de Panorama route i.p.v. de HighSpeed route.
Deze is zo’n € 40,– goedkoper en in mijn optiek een aanrader.
Passagier in Portofino of California € 25,–
Opname van de rit, € 25,–
Foto, € 12,50

Met eigen vervoer naar Italië en alleen een hotel nodig?
Alleen hotel en Ferrari rijden boeken is ook mogelijk.
Een Ferrari huren is uiteraard ook mogelijk geheel los van de reis!

 

Bij aanvraag meerdere (combi) ritten, of ritten voor meerdere personen is er in sommige gevallen nog een extra korting mogelijk.
Daarnaast zijn er nu ook diverse mogelijkheden voor het rijden met bovenstaande Ferrari’s op het circuit.
Het betreft dan het volgende arrangement;
– 30 minuten rijden van Maranello naar het circuit te Modena
– x aantal rondes circuit rijden (incl. 1 ronde instructie en 1 cool down ronde)
– 30 minuten terug naar Maranello rijden
Prijzen hiervoor op aanvraag via de mail.

Ervaringen

Via Berrie van Celebrations Autoverhuur heb ik Ferrari’s gehuurd in Maranello. Het is natuurlijk het ultieme, een Ferrari rijden, en dan ook nog eens in het mekka zelf, Maranello!
Het liep ook heerlijk soepel en goed geregeld. Berrie bied alles aan wat er in Maranello staat, en allemaal met korting. Daarnaast bied hij specials aan, dus verschillende auto’s rijden voor een pakketprijs. Daar ging ik voor. Ik koos voor 20 minuten 458 Italia, 20 minuten California en 20 minuten een 360 Challenge Stradale. Ik heb bij Berrie de cadeaubonnen gehaald.

Aangekomen in Maranello wisten ze precies waar ik voor kwam. De 458 en California stonden bij Warm-up, de 360CS bij Pitlane. Ze herkende de cadeaubon van Celebrations autoverhuur. Er word een kopie van je rijbewijs gevraagd en dan gaat er een begeleider mee. Men kan bij alle auto’s voor een meerprijs kiezen om een opname te laten maken van de rit, die later op dvd word meegegeven.

Hoe gaat het nou: de begeleider legt eerst heel kort uit hoe het werkt. Maar daarna is het zelf rijden in de 458! Instappen maar. Wat zit dat lekker zeg. Stoel op maat!! Contact sleutel erin, alles gaat aan…Zoals Clarkson al zei, geen bedieningen achter het stuur, maar op het stuur. Apart…maar wel een leuke uitdaging. Speedometer stond op navigatie, maar links op het scherm staat onderin de snelheid in getallen. Hij vraagt of ik hem aan wil zetten, en ben hem steeds een stap voor. Hij wil zeggen hoe hij aangaat: VRRROOOEEEEM!!! Hij is aan!!! Wat een geluid!!! Ja ik weet wel hoe die aangaat hoor meneer. In zijn achteruit. Blindelings vind in de R knop, nog voor ie het aanwijst…Op zijn italiaans :You drive 458 before?? Nee man! Maar ben een freak, wil alles weten, en weet het ook! Meteen van de AUTO stand af. Zelf schakelen wil ik.

Eerste meters… In Maranello moet hij op de regenstand. Om de auto te leren kennen en voor het geluid. Ze mogen in het dorp daar geen geluid maken. Rustig opschakelen…Je hoort hem bijna niet…

We zijn het dorp uit. Even gas geven…Wat gaat dat van zijn plek!!! Pas boven de 3000 toeren begint ie geluid te maken! Je heb er dan gelukkig nog wel 6000 over.
Hij vind me heel goed Ferrari rijden. Handen 10 voor 2 (daar is het stuur ook voor gemaakt, dat voel je), en pas bij recht staan gas geven. Op naar de Sport stand! Race en ESP of traction control uit is uit den boze. Is ook niet te doen!

Sport stand is meer herrie, snellere reactie, iets stuggere vering. Kortom, erg fijn!!
We gaan richting een soort van polderweggetje, maar dan op zijn Italiaans. Nu mag hij VOLGAS!!! ZOOOWW HALLLOO!!! Wat een geweld!! Niet normaal meer, en zo stabiel. Hij zoekt wel enorm, maar in de goede zin van het woord. Doordat hij wat stugger staat is hij ook tricky op de achterkant. Dat voel je duidelijk. De bijrijder geeft ook aan dat hij té snel is om het onderste uit de kan te halen op gewone wegen. Dat kan niet.

Kortom, het is echt genieten, en je moet het absoluut een keer gedaan hebben in je leven.
Berrie bedankt voor de goede service, allemaal top geregeld en voor een veel goedkopere prijs dan in Maranello zelf!!

Wesley Ruyterman, Klant

Het was een lang gekoesterde wens om eens in een Ferrari te rijden, net zoals velen met mij behoor ik niet tot de happy few om er 1 te bezitten.

Na wat “Googlen” ben ik bij Celebrations Autoverhuur uitgekomen en heb contact opgenomen met Berrie Hoefnagels van Celebrations Autoverhuur. Het contact verliep vlot en had mijn wensen aan Berrie voorgelegd. Zeer snel volgde er een duidelijke offerte waarop zelfs een aantal vrijblijvende opties stonden vermeld. Ook tijdens de gesprekken was Berrie heel correct en gaf je adviezen wat je kon doen en in welke volgorde hij het zou doen zonder hierbij opdringerig te worden.

Uiteindelijk gekozen voor een zelf samengesteld pakket bestaande uit;

* 3x overnachting in Planet Hotel te Maranello (recht tegenover de fabriek)

*1 uur rijden in F430 Spider, California,  458 ITALIA

*Ticket voor het Ferrari Museum

Vlak voor het vertrek werden netjes de vouchers opgestuurd met plattegronden en contactgegevens van de lokale verhuurder.

– 19 juni was het zover, naar Bologna afgereisd en per huurauto naar Maranello gereden. Zonder problemen ingecheckt in het Planet Hotel wat recht tegenover de Ferrari fabriek zit. Berrie had beloofd dat de kamer een uitzicht op de Fabriek zou hebben, dit was inderdaad ook zo. Je kon overdag de tests met de F1 motoren horen, wat een feest. Het hotel ligt perfect, je loopt zo naar het centrum van Maranello en je loopt zo naar het Museo Ferrari waar ook de autoverhuurders zijn gevestigd.
– Op 20 juni mij op de afgesproken tijd gemeld bij de autoverhuurder, voucher overhandigd en alles ging verder vanzelf. Ik hoefde niets te vragen alles was geregeld en werd netjes nagekomen.

Het feest kon beginnen, op advies van Berrie begonnen in de F430 Spider en daarmee 1 uur de bergen in geweest. De begeleider was zeer vriendelijk en moedigde je aan om flink door te gaan en de motor eens lekker te laten brullen. Al met al een goede start en de gehele rit werd gefilmd. Natuurlijk komen aan alle mooie dingen een eind dus helaas ook hier aan. Terras opgezocht in Maranello en daar onder het genot van een goed glas de ervaringen nog eens de revue laten passeren.

– 21 Juni, weer gemeld bij de verhuurder op de afgesproken tijd en 1 uur met de California op pad geweest. Had dezelfde begeleider weer mee, dus dat was bekend tot hoever we konden gaan zonder dat er commentaar zou komen. Geloof me dit was verder dan ik zelf in mijn eentje gegaan zou zijn. Autostrada, stad, bochtenwegen, overal waar het mogelijk was werd je aangemoedigd om los te gaan.

Als afsluiter ben ik in de F458 ITALIA gestapt en wat een machine is dat. Weer dezelfde begeleider mee dus ook hier zijn we helemaal los geweest. Jammer alleen dat er die middag heel veel controles van de Carabinieri was dus we moesten goed opletten maar de begeleider wist waar ze stonden dus even rustig aan en er eenmaal voorbij die motor weer eens lekker laten brullen. Wat een power en kracht!

Zolang de veiligheid niet in gevaar komt kun je je gewoon uitleven op de openbare weg. Ook zijn er snelheden bereikt die de invorderingsgrens ruimschoots overschreden zijn, dit kun je in Nederland niet doen zonder onaanvaardbare risico’s te lopen.

In en rond Maranello is van alles te zien en beleven. Goede restaurants en leuke terassen met barretjes. De combinatie van het Italiaanse leven en het rijden in deze “bella macchinas” is uniek en eigenlijk een must voor elke Ferrari liefhebber.

Ook viel mij op dat de prijzen bij de verhuurder in Maranello hoger waren dan wat Celebrations Autoverhuur aan mij heeft berekend.
Via deze weg wil ik Celebrations Autoverhuur en Berrie Hoefnagels bedanken voor de goede service en adviezen en ik kan deze dan ook van harte aanbevelen. Berrie bedankt!
 

Bart Frijters, Klant